Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.09.2004, 20:47   #46
bibok11
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.09.2004
bibok11 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Slawekj mam pare pytan odnosnie testow ktore przeprowadzasz:

1.czy po nagraniu plytki na danym biosie sprawdzasz go na tym samym (np nagrywasz na sony 710 i sprawdzasz na sony 710) czy nagrywasz na roznych biosach a odczytujesz wszystkie na jednym (nagrywasz na 4 roznych a odczytujesz np na biosie liteona ) ? Ja zrobilem taki test nagralem na sony 710 tdk 8x i odczytywalem potem liteonem 1633 i teac 516 i byly bardzo duze roznice na niekorzysc teaca czy liteon zaniza wynik czy teac zawyza ?(jak dojde do tego jak tu sie wkleja jpg to wrzuce wyniki )
2.Z odczytow ktore robisz w nero widze ze max odczyt na koncu plyty wynosi 8X a ja jak robilem testy na pelnej plycie to mam ponad 12 dlaczego takie cos ?
3.Czy teac (zobacz w menadzeze urzadzen) dziala ci w trybie ultra dma 2 ? bo mi tak dzialal i w testach nero tryb burst tak jak ty mialem 23 mega transfer (zanic go nie moglem przestawic na ultra dma 4 ) A sony 710 i liteon 1633 dzialaja w trybie dma 4 i w testach burst mam 33 mega czy to moze miec jakies znaczenie przy wypalaniu ?

I jeszcze jeden pomysl mi wpadl odnosnie testow jak sprawdzic poprawnosc korekcji bledow tych 4 roznych biosow ? bo wymyslilem cos takiego nagralem plytke 8x + platinum z szybkoscia 16 x i duzo bledow powstalo i teraz testuje na tych roznych biosach test transferu i rozne wyniki mam. czy w ten sposob testuje korekcje bledow ? czy trzeba porysowac plyte zeby to sprawdzic ?

I prosze powiedzcie mi jak tu sie wstawia wyniki (jpg) to powstawiam i bedziemy porownywac
bibok11 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online