Cytat:
Napisany przez dexu
Witam,
Mam pytanie: Właśnie kupiłem ten napęd ( SOHW-1633S) i po włożeniu i odpaleniu w biosie wyskoczył komunikat że powinienem ją podłączyć do 80 pinowego kabla tak jak dysk :/ Czy tak rzeczywiście powinno być
Pozdrawiam
Michał.
|
Ja nie zwróciłem na to uwagi i transfer przy 40 żyłowym miałem 23MB/s. Przy 80 żyłowym transfer jest 33MB/s. LiteOn 1633S pracuje w trybie UDMA 4. Należy zmienić.

Będzie to miało znaczenie przy nagrywaniu przy wyższych prędkościach.
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Pewnie pamietasz ze w tym miejscu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&page=12&pp=15 jeszcze niedawno byly wyniki (teraz usuniete przez autora, ale mysle ze je pamietasz) w ktorych na jednym BIOSie wynik byl ok 1000 PI a na drugim ok 10 PI na tej samej plycie. Jezeli uwazasz ze takie roznice sa dokladne i miarodajne to dlaczego zwracasz uwage na roznice rzedu 20 PI ??
|
Na Forum są różne testy i wyniki, często bardzo rozbieżne, to prawda. Jednak nie mam pewności czy przy testowaniu postępowano podobnie jak ja to robię. Dlatego postanowiłem zrobić całą serie testów, i te wyniki są dla mnie całkowicie prawdziwe. Nie zależy mi na zawyżaniu czy obniżaniu wyników. Takie jak wychodzą na wykresach, takie przedstawiam. Chcę poznać prawdę, bo jak Wiesz co napęd i płyta to zmienne opinie. Myślę, że to dobra droga.