mam takie cudo (jak w temacie) w domu, nowka wczoraj dostalem nowa (wymiana na nowa - poprzednia podobne objawy) - oryginalnie VS04, podlaczone do plyty MSI na NFORCE400Ultra z wgranym najnowszym biosem, najnowsze sterowniki do plyty głownej (chipsetu, muzyki, lanu, etc...), CPU Athlon XP1800@2500/133@166 system operacyjny Win 2000prof SP4 postawiony miesiac temu, zainstalowane ASPI, 512MB ramu, dysk 40GB/7200, nagrywarka podpieta na drugim kanale na master probowalem takze na slave,oczywiscie ustawiony tryb UDMA....
płyty nagrywaja sie bardzo wolno... rzedu 7h nawet...poczatkowo z oryginalnym biosem pokazywal zapełenienie bufora nagrywarki tylko 20% pozniej po róznych moich operacjach (opisane nizej) spadło na 6%, obciazenie CPU 2-4 % w trakcie nagrywania kontrolka LED miga na czerwono a nie swieci swiatłem ciągłym..., testowane na kilku DVD+/-R w tym 2 z pudelka (nagrywarka BOX), DYSAN DVD+R, VERBATIM DVD+RW
probowalem z pudelkowym Nero Express oraz najnowszym pełnym Nero. Probowalem upgrate biosu w DVDRW do nowszych wersji VS0A i nieoficjalnego VS0B
nie wiem czy to istotne ale rózne rzeczy juz w komputerach widziałem - grafika ATI Radeon Herculsa 9100...
podlaczylem ta nagrywarke do kompa w pracy-siakis celeron 2.4GHz na siakiejs plycie, 256 ramu, dysk 40GB/7200 i wszystko jest ok. bufor zapelnia do 95-98% i nagrywa plyte DVD+RW TDK4x w 14min
w pracy pracuje na XP, i plyta jest na innym chipsecie...
ktos ma pomysł o co moze chodzic ?
dzis postawie chyba rownolegle WinXP i bede probowal.... moze problem tkwi w sterownikach do n-force'a (probowalem na dwoch róznych) ?