Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.09.2004, 14:00   #1
tymancjo
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.08.2004
tymancjo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kamera DV i DV, DVD i jeszcze VHS, prośba o Wasze opinie,

Witam serdecznie,

Mam do szanownych grupowiczow prosbe o opinie w kwestii wyboru sprzetu, temat podobny juz byl niegdys walkowany na forum, ale nie padaly tam konkretne opinie, dlatego waze sie zapytac.

Mianowicie, jestem pracownikiem szkoly baletowej (szkola = niewygorowany budzet ) i stoje przed kwestia zakupu kamery na zastepstwo wysluzonej kamerki VHS.

Jako ze planujemy przenosic nasze zasoby biblioteczne (wideoteke) z VHS na DVD to rozsadnym jest kupno kamery z We/WY analogowymi zeby sluzyla jako przetwornik A/C.

Dodatkowo, a moze przedewszytkim kamera ta bedzie sluzyc do filmowania koncertow, a jest to niestety niewdzieczne zajecie gdzyz typowo mamy tam do czynienia z wysoce kontrastowa sytuacja (biale postacie na dominujacym czarnym tle) co prowadzilo w przypadku kamery VHSoewj do permanentnego przeswietlania postaci.

Dlatego pomyslslem ze poprosze Was o opinie o sprzetach (kamerach) z jakimi sie spotkaliscie w pryzmacie takich zastosowan, jakie kamery oferuja sensowna jakość a czego unikac z daleka, byc moze macie doswiadczenia, na razie nie narzucam zadnego przedzialu cenowego, poprostu jestem ciekaw Waszych doswiadczen.

z gory dziekuje za wskazówki i pozdrawiam

TymancjO
tymancjo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online