Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.09.2004, 14:31   #7
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez miro79
mam takie cudo (jak w temacie) w domu, nowka wczoraj dostalem nowa (wymiana na nowa - poprzednia podobne objawy) - oryginalnie VS04, podlaczone do plyty MSI na NFORCE400Ultra z wgranym najnowszym biosem, najnowsze sterowniki do plyty głownej (chipsetu, muzyki, lanu, etc...), CPU Athlon XP1800@2500/133@166 system operacyjny Win 2000prof SP4 postawiony miesiac temu, zainstalowane ASPI, 512MB ramu, dysk 40GB/7200, nagrywarka podpieta na drugim kanale na master probowalem takze na slave,oczywiscie ustawiony tryb UDMA....

płyty nagrywaja sie bardzo wolno... rzedu 7h nawet...poczatkowo z oryginalnym biosem pokazywal zapełenienie bufora nagrywarki tylko 20% pozniej po róznych moich operacjach (opisane nizej) spadło na 6%, obciazenie CPU 2-4 % w trakcie nagrywania kontrolka LED miga na czerwono a nie swieci swiatłem ciągłym..., testowane na kilku DVD+/-R w tym 2 z pudelka (nagrywarka BOX), DYSAN DVD+R, VERBATIM DVD+RW

probowalem z pudelkowym Nero Express oraz najnowszym pełnym Nero. Probowalem upgrate biosu w DVDRW do nowszych wersji VS0A i nieoficjalnego VS0B

nie wiem czy to istotne ale rózne rzeczy juz w komputerach widziałem - grafika ATI Radeon Herculsa 9100...

podlaczylem ta nagrywarke do kompa w pracy-siakis celeron 2.4GHz na siakiejs plycie, 256 ramu, dysk 40GB/7200 i wszystko jest ok. bufor zapelnia do 95-98% i nagrywa plyte DVD+RW TDK4x w 14min
w pracy pracuje na XP, i plyta jest na innym chipsecie...

ktos ma pomysł o co moze chodzic ?
dzis postawie chyba rownolegle WinXP i bede probowal.... moze problem tkwi w sterownikach do n-force'a (probowalem na dwoch róznych) ?
I to się nazywa konkretne, rzeczowe i zrozumiale przedstawione sedno problemu

Zobacz TEN temat
I TEN post

Może pomoże

Ale jeżeli nie - to w jaki sposób masz podkręconego tego procka?

Mnożnik, czy FSB?

I czy na tym MSI jest też jak na Epoxach blokada wartości systemowego FSB (tu 66MHz)?

Jeżeli nie to, więc może jakiś bios nowy do tego MSI rozwiąże sprawę

Ale to ostatecznie
VIZZARD jest offline