Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.05.2002, 20:09   #3
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Zacznę od końca:

- jeżeli dbasz o płyty to dobrze, soczewka sie tak szybko nie zabrudzi. Jeśli chodzi o jej czyszczenie to radzę Ci go unikać bo na soczewce znajduje sie jakaś specjalna powłoka która powinna tam być jeśli zaczniesz szorować po soczewce to możesz ją uszkodzić i jeszcze pogorszyć sytuację / jak dobrze poszukasz to znajdziesz posta na ten temat tam było dokładnie ja ten temat /
Poza tym jeśli dbasz o czystość płyt to zabrudzenie tak szybko nie nastapi / miałem cd-rom który działał dwa lata z czystymi płytami i poleciała w nim mechanika a soczewka była still clean ! więc bez obaw

- jeśli chodzi o zużycie - to normalne że jeśli używasz jednego napędu zamiast dwóch to zużycie będzie proporcjonalnie szybsze! ja polecam Ci jednak kupić cdrom ponieważ możesz stracić na jakości nagrywanych płyt lub w końcu nie będziesz mógł ich wogóle nagrywać ale to tak przyszłościowo.
Jeśli chcesz kupić cdrom to na forum masz odpowiedniego posta http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=27777&SID=167 897

Sam wyciągnij wniosek !

Aha wiem że jesteś nowy i o tym jeszcze możesz nie wiedzieć.
Mamy tu przyjetą wspólnie zasadę zanim coś napiszemy to pierw używamy opcji szukaj na górze strony obok FAQ nie trzeba pisać wiele razy tego samego i Forum jest bardziej przejrzyste !

PZD_RW Laser !
Laser jest offline