Dyskusja: INTEL Uwaga
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.09.2004, 22:23   #18
Dinx
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 14.03.2003
Dinx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Pawel_k
....niestety gdy sie cos kupuje to trzeba w jakims sklepie gdzie jest pewnosc ze cie nie oleja bo jak sie rekalmuje w skelpie to zawsze jest wiesza szansa ze cie niezleja niz jakis ******ony Intel, Nokia albo Microsyf
Problem w tym że każdy sklep jest dopiero pośrednikiem. Droga jest zazwyczaj taka : Producent - Dystrybutor - Sklep. Zawsze jednak decydentem w sprawie reklamacji jest producent ( w tym przypadku Intel ), to on udziela gwarancji i jak on Cię oleje to nie ma wiekszego znaczenia w jakim sklepie kupiłeś. Oczywiście Intel tworzy jakieś specjalne procedury które mają niby pomagać w szybkim załatwieniu reklamacji ( np AWR ) w praktyce jest to w mojej ocenie tylko kolejny chwyt reklamowy.
Fakt jest taki że kiedy planujesz zakup to wszystko jest idealne , proste i piękne a później nie jest już tak kolorowo...
W moim przypadku sklep po moich naciskach zaczął b intensywnie pracować nad możliwością wyegzekwowania gwarancji i robił to w mojej ocenie dobrze ale Intel od samego początku szukał tylko mozliwości pozbycia się niewygodnego , niezadowolonego klienta. Najpierw odwlekając sprawę powołując się na nieobecność w danej chwili kompetentnych osób ( 1,5miesiąca ) , później próbując wmówić mi iż podkręcałem procesor aż na koniec dochodząc do wniosku że mam niehandlowy procesor... Pewnie im rąbnąłem go gdzieś z matrycy )).

Pozdrawiam
Dinx jest offline   Odpowiedz cytując ten post