Dyskusja: Chyba mam problem.
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2004, 19:36   #1
Pracuś
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.08.2002
Pracuś w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chyba mam problem.

Nagrywam już parę lat i nigdy z czymś takim się nie spotkałem.Jeżeli ktoś wie,lub domyśla się o co chodzi to bardzo proszę o jakąś wskazówkę.Od miesiąca na wszystkich moich komputerach występuje ten sam objaw.Płyta zostaje nagrana, Nero wyświetla komunikat że nagrywanie zostało pomyślnie zakończone i wydawało by się że wszystko jest OK gdyby nie jeden drobny szczegół.Jak chcę z tej nagranej płyty zgrać materiał na dysk twardy to w którymś momencie kopiowanie zostanie przerwane.Wyświetla się wtedy komunikat że plik został przeniesiony lub że urządzenie nie może przeczytać danych z CD-rom lub coś podobnego.Jednym słowem pomimo że Nero informuje że płyta została nagrana z powodzeniem to jednak materiał został źle nagrany.Jestem fanem filów więc z regoły mój materiał na płytę to:plik avi lub mpeg,plik tekstowy i jakiś player.Jak zacznę oglądać tak nagrany film to w miejscu gdzie jest plik uszkodzony player wyłączy się i po oglądaniu.Trzeba jeszcze raz odpalić playera i ustawić oglądanie filmu za miejscem uszkodzenia i dalej da się oglądać, chyba że dalej gdzieś jest znowu przerwa to czynność trzeba powtórzyć.Mam trzy nagrywarki z czego najstarsza ma około 4 miesięcy.Każda chodzi w innym komputerze.Na każdym mam zainstalowaną inną wersję Nero.Moje płyty to:Acer x52,,Verbatim x48,,Mint x52 i Esperanza x48.Na wszystkich jest ten sam objaw.Jeden z komputerów ma dostęp do internetu ale mam zainstalowany program antywirusowy i Firewalla.Jeżeli mam jakiegoś wirusa to musiał obejść moje zabezpieczenie.Robilem próby z prędkościami nagrywania i przy prędkości x16 nie zepsuła mi się ani jedna płyta, ale ta prędkość jest tragiczna biorąc pod uwagę fakt że i nagrywarki są szybkie i płyty są szybkie.Zdarza się że parę płytek po kolei wypali się dobrze i film z powodzeniem można z powrotem z krążka skopiować na dysk twardy ale nigdy nie wiem kiedy ponieważ Nero za każdym razem mówi że nagrywanie zostało zakończone z powodzeniem.Nie wiem co dalej o tym myśleć.Czy mogłem tak trafić że tyle różnych płyt CD-R kupiłem jakiś uszkodzonych?Kupywałem szpindle po 100 szt.Jest tego trochę.Jeżeli ktoś może mi coś podpowiedzieć to bardzo proszę.
Pracuś jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online