Dyskusja: w2k
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.09.2004, 09:29   #14
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez houston
system widzi to co BIOS Twojej plyty "moze widziec" zobacz czy do Twojej plyty nie ma nowego BIOSA tylko zanim wgrasz na hybil trafil sprawdz dokladnie Producent; i konkretny typ ... oraz jaka ver posiadasz i zassij najnowsza ja tam w biosie mam "AUTO; AUTO" niech sobie szuka hdd i go samemu dokonfiguruje a co do ostatniej partycji ??
a czy czasem "winda Ci go nie "skasowala" sprawdz sobie w menagerze "partycji" zawssze mzoesz sektor dysku odswiezyc i partycje ale to ostatecznosc: fixmbr i fixboot ale to polecenia z konsoli "naprawczej dla admina" bezpiecznie to robi pod ntfs'm ale z fat 32 to nawet kiedys mi 'skasowal rozruch' ;/ no ale experymenty czasem sa "kosztowne" szczegolnie "czasochlonne"
lol jakbym niewiedzial a co do mobo jest z najnowszym biosem i niejest to gowno plyta ale plyta ktora widzi poprawnie dyski 250 giga ale z poziomu winxp dam do raida ten dysk i może coś się zmieni ale to winda 2000!!!! widzi dysk jako 130 giga i w diskpart widzi tylko 130 giga poprawnie a 20 jako miejsce nieprzydzielone z kolei windows xp i 2003 server widzą go normalnie tak jak dzielilem go z poziomu xpka diskpartem fixmbr odpada i fixboot niemam czasu na odzysk danych potem