Cytat:
|
Napisany przez Ziele
hmmmmmmmmmm no to ja juz nie wiem. U mnie serwer jest na linuxie i mam przekierowane dwa porty. Na nich pieknie śmiga emule, torrent, tlen, dc tak jakbym miał swoje własne ip. Natomiast ftp wogóle nie chce chodzić jesli chodzi o osoby będące też za serwerem. Widze tylko jak taka osoba się loguje i tyle. Po chwili rozłącza ją podając komunikat ze nie moze wysłać danych. Prawdopodobnie dlatego że te dane lecą już innym portem który juz nie jest przekierowany.
|
Po tej wypowiedzi to juz powoli jesteśmy w domciu. Nie powiem że jestem specjalistą języka angielskiego ale skonfigurowanie programu BulletProff FTP serwer z polsą instrukcją w ręce (jest polska strona tego programu i tłumaczona instrukcja) zajęło mi 2 dni!! z próbami z zewnątrz oczywiście. wystarczy nie zachaczyć jednego okienka konfiguracji i koniec - 2-3 dni szukania o co biega. Albo teoretycznie wszystko chodzi ktos sie łaczy widze jego numer, a po próbie wejścia do jakiegoś katalogu jakis bład 500 coś tam coś tam. Przetestowałem 4 programy.I tylko na tym chodzi bez zastrzezeń obecnie. Jakby coś moge podpowiedzieć ustawienia przez gg 1622175 w tym programie oczywiście i najlepiej wieczorkiem w domu.