Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.09.2004, 00:05   #4
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Talking dałem rade

hej! własnie niedawno przyszedłem od kumpla.

Y@ankee stronka która podałeś przeglądałem już w pracy zanim założyłem ten temacik... przeczytałem dla wiadomości.

Przyszedłem do kumpla i modem zainstalował się dobrze.
Zaznaczam, że pierwszy raz miałem do czynienia z nesotradą co było dla mnie czarną magią, ale byłem pewny siebie hehe

Zainstalowaniu modemu i tak nic nia dało. Doszedłem do wniosku że net działa tylko poprzez specjalny program dołączony na płycie (NeostradaTP.exe) co już było dla mnie troche dziwne ponieważ u mnie starczył tylko modem i karta sieciowa.

I tu zaczęły się jaja Program i wczesniejsze próby zainstlowania netu bezpośrednio z menu startowego CD Neostrady nie powodziły się - wywalało błąd że system jest niezgodny i podana lista wszystkich systemów oprócz 2003. Było to dla mnie niemożliwe i dosyć śmieszne i bez sensowne.

Po różnych próbach instalowania na różny sposób wpadłem na pomysł aby odpalić neostradeTP.exe i całe menu "ze zgosnością systemu XP w opcjach programu" wiadomo o czym mowa (opcje pliku exe). Ruszyło!! Więc ogólnie TP SA na moje pominęło system 2003 blokując instalacje na tym systemie.
Program w trayu się zainstalował, ale tu lipa znowu. Wchodząc w niego znowu błąd o niezgodności systemu. Rozłożyłem już prawie ręce mimo uprzedniego zwycięstwa
Program startował razem z systemem i nie można było go jakoś dziwnie wyłączyć.
Ale ponownie wpadłem na pomysł opcji "ze zgodnością systemów"
Ustawiłem w skrócie do programu TP który był na pulpicie zgodność i pomimo ciągłego działania tego programu trayu uruchomiłem program.
Uruchomił się prowadząc mnie przez obowiązkową rejestracje NEO z użyciem PIN i numeru ID.

Po zainstalowaniu modemu i problemów jakie powstały byłem pewny, że nic nie zrobie na miejscu... myślałem, że może jeszcze pogrzebie u mnie w domu w internecie i coś znajde na tem temat bo byłem pewny, że musi pierzone NEO działać pod win 2003 bo tu praktycznie wszystko chodzi.
Nie spodziewałem się, że kluczem było zgodność uruchamiania programu.

Neo śmiga pod kontrolą autorskiego programu TP SA co mi się z lekka nie podoba, ale taki urok TP SA.

Pozdrawiam, może komuś przyda się ta wskazówka

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post