Cytat:
Napisany przez maniek997
Kupiłem nową +rw i zrobiłem 4 testy. ten sam materiał źródłowy nagrany na +rw verbatima i +rw XIDEX po 6zł:
Niestety verbatim cały czas zacina się na filmie w stacjonarce bez wgledu na rodzaj wgranego biosu, Kprobe poprawne. W kompie chodzi poprawnie tak samo media ja i data.+RW XIDEX na obu biosach zachowuje się poprawnie(esperanze również). Wnioski jakie z tego wysnułem są nastepujące: 832 jest w konflikcie z tym egzemparzem płyty verbatima jeśli nagrywam media i odtwarzam na stacjonarce (powtarzam, palona na 401 nie miała żadnego problemu w stacjonarce). Pozostaje mi tylko nagrywać na niej pliki data i poczekać na nowy bios.
maniek
|
To bardzo ciekawy przypadek. Osobiście mając 812S, 812S@832S, 832S i obecnie 1633S przetestowałem swoje nagrane płytki z filmami na wszystkich dostępnych playera'ch w MM. Nie zdażylo się, żeby płytka nie była czytana. A mój weteran AIWA -370 w środku SONY czyta + i - R SL i DL.
Moja rada. Zmienić stacjonarkę a Litka zostawić, palić na dobrych sprawdzonych nośnikach i po kłopocie.