Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.09.2004, 22:19   #24
Miho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.01.2004
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mysle że kolega stawia źle pytanie i nie ma jednoznacznej odpowiedzi.Wystarczy poczytac tylko posty w tej dyskusji zeby dojśc do wniosku że to co pali się dobrze jednemu drugiemu już nie.Wszystko zależy od modelu palnika i w najwiekszym stopniu od biosu który masz zaistalowny.I musisz dojsc do tego sam.Tylko kupujac po kilka płytek poszczególnych producentów wypalając je i testujac połapiesz sie co u Ciebie pali sie dobrze.Pamietaj ze dwa identyczne modele z wgranym różnym biosem bedą sie zachowywały diametralnie inaczej. Taka sytuacje miałem ze swoim Litonem 451S.Na orginalnym biosie nie tolerował Esperanzy,Mediastore,Vakossa..Po aktualizacji na nowszy rewelacyjnie palił Verbatim DVD-R, a po tunningu na 832S i z biosem VS08 wypalał wszystkie tanie gówna ,natomiast rewelacyjnie zaczął palic Verbatim DVD+R.I jak ma Ci tu ktoś odpowiedzie jakie płytki sa dobre ?Moja rada jest taka żebyś trzymał sie sprawdzonych i markowych nosników, i mogę zarekomendowac Platinum z paru powodów.1 Mieszczą sie w podanym przez ciebie przedziale cenowym,2.Na pewno jest to dobry jakosciowo nosnik z dobrej i cenionej na swiecie wytwórni i po 3 najwazniejsze.Kupujac pltinuma DVD+R masz 100% gwarancji że to RICOH a DVD-R że to RITEK.I nie musisz sie zastanawiac tak jak w przypadku np.Esperanzy jaka partia ci sie trafi.A oni dosc czesto zmieniaja wytwórnie,nawet Verbatim tak robił i robi( CMC, teraz jakies Indyjskie wynalazki).A tak wiesz na podsawie testów co ci lepiej pali + czy - i masz pewnośc ze kupisz to co chcesz.
Miho jest offline