Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.10.2004, 02:40   #1
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Question Użytkownicy Liteon-a 1633S - pomóżcie !

Ponieważ jestem tutaj po raz pierwszy chciałbym wszystkich serdecznie powitać

Kilka dni temu nabyłem Liteon-a SOHW-1633S. To już mój trzeci napęd tej firmy i z dwóch poprzednich byłem bardzo zadowolony (szczególnie z modelu LTR-48246S). Jednak nowy sprzęcik daje mi ostatnio nieco do myślenia. Oto co najbardziej mnie martwi :

- Dioda led świeci się na zielono zarówno podczas odczytu jak i zapisu, nie jest to chyba normalny objaw gdyż z tego co wiem powinna podczas nagrywania świecić się na czerwono, czy ktoś kto ma ten napęd mógłby napisać jak jest u niego ?.

- Na niektórych płytkach np.: esperanza +R x4 wyskakuje ***8222;błąd kalibracji lasera***8221; (Nero 6.3.1.17). Płytka nie ulega zniszczeniu i w końcu za którąś próbą udaje się ją wypalić !, powinno być chyba tak, że albo nagrywa albo nie, a nie jak mu się podoba, może ktoś miał te same doświadczenia ?, bo nie wiem czy przypadkiem laser nie jest jakiś walnięty.

- Test jakości każdej płyty programem Nero CD-DVD Speed kończy się gdzieś w połowie błędem NO ADDITIONAL SENSE INFORMATION (030900), co może być tego przyczyną ?

Będę niezwykle wdzięczny za odpowiedzi gdyż nie wiem czy mam sprzęt reklamować, czy objawy wypisane powyżej to normalka

Napiszę jeszcze, iż :
- mam bios BS0C
- nagrywarka podpięta jest pod pierwszy kanał IDE jako Master (HDD na SATA)
- płyta ABIT NF7-S

Pozdrawiam
Arepo
Arepo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online