Dyskusja: Barton czy AMD64
Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.10.2004, 20:20   #9
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@epol, pisałem przecież że twiny mi poszły na 250 z napięciem standardowym ( i to jeszcze na starym biosie mobo który nie lubił zbytnio moich kostek ) ale już cl nie to i dysk pokazał że nie lubi takiego traktowania (msi k8t neo BTW calkiem fajna płyta choć nadal jestem fanem shuttle) więc czeka mnie wymiana ( a miało być tak fajnie, tylko nowa mobo i stary dobry jiuhb 1k7+ co równało się nikłe koszta różnicy pomiędzy starą mobo a nową a kończyło się mobo, prockiem, dyskiem i w najbliższej przyszlości jakimiś dobrymi pamięciami gwarantującymi niskie cl przy wysokich fsb )

@memorando, spoko po prostu obecne twiny pc3200 nie mają już takiego potencjału jak wcześniejsze (testowane na paru zestawach) zaznaczam normalne twiny nie twistery które nadal mi się podobają

@shuma02, kto nie lubi seagate ja bardzo lubię basie ale na PATA za ich bezszmerową i niezawodną pracę w waunkach odbiegających od standardowych ( poza temperaturą która była dzieki przewiewowi zrobionemu wentem 120x120x38 z cfm na poziomie 100 (oczywiście puszczonemu na jakieś 9V za pomoca prostego regulatora na 2R 1T mocy i potencjometrze ) niska, natomiast słyszałem (tylko słyszałem bo montuję teraz samsungi które są i wydajniejsze niż seagate i cichsze ) że niektóre SATA w wydaniu seagate nie są/były udane

a co do danych to trzeba robić backupy i tyle (przydaje się terz UPS)
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post