Cytat:
Napisany przez slawekj
Wzrosły wymagania co do jakości płytek. W biosach do Litka, które testuje nie ma prędkości wypalania x2,4. Na rynku jest jeszcze bardzo dużo płyt ze starej produkcji, które nie powinno się stosować do 1633S. I dlatego Masz problemy z wypalaniem na tanich nośnikach x4, które w większości nie trzymają parametrów. I Litek takich nie wypali prawidłowo. Na dobrych nośnikach nie będzie problemu.

|
Z tą jaością płyt to chyba nie jest tak do końca. Nie twierdze że Esperanza czy Vakoss to super płytki, ale kupiłem je ze wwzględu na pozytywne doświadczenie nagrywania na tanich płytach CDR. Moja nagrywarka LiteOn 52x nagrywała z sukcesem na tanich płytach oprócz "datex'-ów.
Znalzałem rozwiązanie na problem "nie czytania płyt DVD+R przez DVD-Rom-y".
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40096
Zminilem Booktype zgodnie z podpowiedzą kolegi. Nie wiem tylko dlaczego domyślnym "booktype" nie jest DVD-Rom. Czy ktoś z doświdczonych kolegów mógłby mnie oświecić. Po jaką cholerę nagrywać płyty których nie czytają DVD-Romy a tylko DVD-R?
A przy okazji nagrane na tanich płytach DVD+R dane są prawidłowo czytane przez nagrywarkę DVD-R. Może dane te nie są super bezpieczne ale do MP3 to nie tragedia.
Pozdrowienia dla wszystkich
Masmo