Cytat:
Napisany przez slawekj
Jeżeli Masz nagrane obrazy płyt zabezpieczonych to należy utworzyć jej wierną kopię. Jeżeli nie to kopiujemy dowolnym programem. Dla porządku zapisujemy każdy utworzony obraz płytki CD w oddzielnym pliku. A następnie jak opisałem.  To dotyczy płytek CD.
Pliki bin, iso itp. które są na dysku przenosisz na płytkę DVD podobnie jak to robiłeś na CD. 
|
No tak, ale jak przeniose pliki .bin, iso itp tak po prostu na plytke dvd to one tam beda, owszem, ale bedą to nadal zwykle pliki i bez programu typu alkohol ich nie otworze a mnie chodzi o to, aby np. pożyczając taką plytke komus kto nie ma pojecia o tym wszystkim , mógł zwyczajnie po wlozeniu plyty dvd zobaczyc 5 ikonek i po zwykłym kliknieciu na nie je uruchomic a pliku .bin nie uruchomi sie ot tak...
ps. jak dotąd kopiowałem za pomoca nero i nigdy jeszcze sie nie spotkalem z tym, ze po przegraniu zabezpieczonej plyty ( o ile byla zabezpieczona) byly z nia jakies problemy. Nawet jesli clonyXXL pokazywal zabezpieczenie to i tak po zkopiowaniu przez nero bylo wszystko ok