Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.10.2004, 17:05   #2
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez daneex
widze że jesteś fahowiec w nagrywarkach a ja laik i tak właśnie coś się dzieje z moją nagrywarką Liteon 1633.Wgrałem nowy bios Bs0H I MAM PROBLEMz nagraniem Howka DVD-r x4(którą przerobiłem w omni paczerze na x 8) zepsułem już tzry i nic do 60 % idzie i błąd .Wstawiłęm nowy bios ale bez omni paczera od sony BY01 i to samo .Mam też od kolegi nagraną płytkę DWD+RW i nie chce mi jej odczytać trochę coś tam widzi i nic więcej. Proszę o pomoc ,a jeszcze jedno nie mam zapisanego pierwszego biosu BSOC a chciałem wrócić z powrotem i sprawdzić ten na stronie CDrinfo jest jakiś mały plik i nie chce mi odpalić . Plis!!!mój adres daneex@interia.pl lub dan71@tlen.pl
LiteOn 1633S na swoich biosach jest dość kapryśny a w szczególności przy mniej markowych płytkach. Dlatego odradzam przyspieszania bez zmiany strategii zapisu. Prowadzi to najczęściej do dużych błędów lub niemożliwości wypalenia płytki. Przy markowych nośnikach można eksperymentować, ale nie polecam. Tak jest w Twoim przypadku.

Najlepiej wgraj bios od Memorex'a BWSE bez zmiany strategii zapisu, wypala najlepiej, jest stabilny. I spróbuj ponownie na tańszych nośnikach różnymi programami do zapisu. Dobry do wypalania tańszych płytek jest DVD Decrypter.

Powodzenia.

Od dzisiaj testuje płytki z prędkościami skanowania x4 i x8. Taki test potwierdza dobrą jakość nośnika i zapisu.

Sony DPR120N2 +R x4 strategia zapisu MCC /003/00 +R.

Prędkość skanowania x4

Prędkość skanowania x8

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:54
slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post