Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.10.2004, 19:32   #2
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
[QUOTE=Bi@ły]Mam możliwość zamianki mojej wysłużonej ale sprawnej nagrywary na LiteOna - nóweczka, nie śmigana, prosto ze sklepu.
Czy warto? Mam tego Teac juz z 3 rok i jestem zadowolony, ani jedna płyta nie zwalona, lecz prędkość (16x10x40) już trochę za niska...
Pytanie, czy będę zadowolony z tego Liteona?
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Ja na Twoim miejscu bym się nie zamienił...
Sam posiadam TEAC'a W516EB i nagrywareczka się świetnie spisuje. Prędkość zapisu x16 też w zupełności wystarcza i wydaje mi się, że dla skrócenia czasu zapisu płytki o połowę, nie ma większego sensu wymiana dobrej nagrywarki. W końcu te 5 min. to nie wieczność.
Nowe nagrywarki, to jednak straszna masówka po najniższych kosztach, co tez ma odbicie w cenach nowych napędów i trwałości, a stary TEAC to już legenda trwałości i niezawodności.
Oczywiście nie jest moim celem tutaj pokazanie, że Lite-On jest zły, bo bym skłamał. Gdybym miał obecnie kupić jakąś nagrywarkę, to na pewno wybrałbym Lite-On'a. Ale póki TEAC działa, to go nie zamienię na żadną inną
Niewątpliwe propozycja zamiany na Lite-On'a jest godna rozważenia, ale czy warto zamieniać coś, co jest dobre... ?? Sam dokonaj wyboru.

Ostatnio zmieniany przez Proton : 07.10.2004 o godz. 19:37
Proton jest offline