Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.10.2004, 23:09   #1
boczi
Bywalec

Data rejestracji: 27.09.2004
boczi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Lite-On SOHW-1633S Parę pytań, wszystko w jednym.

Witam. Właśnie dziś dokonałem zakupu, jestem szczęścliwym posiadaczem tej własnie nagrywarki.Lite-On SOHW-1633S . By wszystko poszło dobrze, chcę zadać parę pytań, upewnić się co do pewnych rzeczy. Nie jestem bardzo obeznzny w tej dziedzinie.

- Nagrywarka ta nie obsługuje formatu DVD-RAM. Czy ktoś może mi dokładnie przybliżyć, podać konkretne linki co do tego formatu. Czy jest opłacalne podkręcać tę nagrywarkę? Jak to zrobić dokłądnie? Czy są już nowe biosy do tej nagrywarki? Czy firmware to to samo, co bios - nagrywarki? Jak ją do kładnie podłączyć? Mam obecnie nagrywarkę CDRW firmy LG - HL -DT -ST CD-RW GCE-8320B ; oraz napęd DVD LG DVD-ROM DRD8160B. Z czego zrezygnować? Ja sądze, że lepiej zrezygnować z nagrywarki CDRW, wyjąć ją... Czy będę miał problemy z podłączeniem tej nagrywarki? Co jest z tym Master, Slave? ATA, SATA? Serdecznmie prosiłbym o przybliżenie mi wszystkich tych zagadnień, lub podania linków do nich. I czym się różni DVD-R od DVD+R ? Które bardziej polecacie?
No i jeszcze pytanie: Czy wersja nero 6.3.0.25 , którą używałem do nagrywania CD, będzie tak samo działać z DVD? Czy nagrywanie DVD jest inne, treudniejsze?

Pozdrawiam i bardzo proszę o wyrozumiałosc, nie jestem doświadczony w tej dziedzinie.

Ostatnio zmieniany przez boczi : 08.10.2004 o godz. 23:11
boczi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online