Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.10.2004, 20:39   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ThanatoS
Tak przy okazji, internet to nie jest taka potrzeba jak prad i woda, ludzie bez neta zyja. Nikt nie zmusza miec internet, chyba ze internet jest posrednio droga do utrzymania sie przy zyciu, czyli droga zarobkowania.
W dzisiejszych czasach internet przestał już być dobrem luksusowym. Jego posiadanie jest rzeczą najzupełniej normalną (pomijam sytuacje, bardzo już częste, kiedy jest również niezbędną) i dostęp do niego powinien być zapewniony na normalnych warunkach.

Narzekanie na TP jest dla mnie zupełnie uzasadnione. Jest to ciągle monopolista i wiele osób, w tym również ja, nie mają poza nim innej alternatywy. Faktem jest jednak również to, że często narzeka się niejako dla zasady, przymykając oczy na fakty. Bo ja na przykład jestem z obecnej oferty TP bardzo zadowolony. Płacę co prawda 90 kilka złotych miesięcznie za internet, co uważam za kwotę zdecydowanie za wysoką (która wskazywałaby już na to, że kupuję dobro luksusowe), ale dostaję w zamian łącze o całkiem przyzwoitych parametrach. I mówię tu jeszcze o prędkości 364kb/s, która na dodatek powinna lada chwila ulec przyspieszeniu. Natomiast nowy limit w wysokości 15GB miesięcznie to jak dla mnie nawet zbyt dużo. I tak wątpię, żebym kiedykolwiek dobił do 10.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post