Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.10.2004, 23:56   #8
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez brodkiew007
Jak widać @adax miał podobne problemy z wypaleniem Verba X4

@Sławekj mam tylko pytanie czy kliknięcie w nowym Omni "Aplly recomended media ....." da ten sam efekt co ręczne wklepanie podanych przez Ciebie wcześniej strategi. I czy wogóle warto w biosie Memorexa od codeguys aktualicować strategię??

Ps. Dlaczego nie moge otworzyć w Omni oficjalnych biosów Liteona?
Nie sprawdzałem wszystkich strategii bo wypalam na Ricohu. Proponowana strategia przez codeguys RICOH R02/03 daje gorsze efekty niż MCC /003/00 +R. Dlatego na niej wypalam. Jest dla tego nośnika najlepsza przy 1633@F16.
Co do innych. Tylko metodą prób i wielokrotnego wypalania tym samym plikiem na różnych płytkach można ustalić, która strategia dla danego nośnika jest najlepsza.

Tak kliknięcie w nowym Omni "Aplly recomended media ....." wprowadzi wszystkie zmiany w startegii zapisu w biosie Memorex'a proponowane przez codeguys. Osobiście do wybranego nośnika sam dobieram strategie zapisu.

Oficjalne biosy Litka można również modyfikować. Wgrywamy oryginalny bios w pliku exe, następnie Ltnflash 1.24 robimy kopię biosu i zapisujemy w pliku bin. I możemy po wczytaniu do Omnipatcher'a takiego pliku dowolnie modyfikować. Zapisujemy zmodyfikowany bios w pliku bin, zaznaczając "cross-flashing" i wgrywamy ponownie Ltnflash'em.

Cytat:
Napisany przez adax
Dzisiaj wypalilem płytke verbatim x4 litkiem z biosem BSOH i efekt jest podobny.
Co do Verbatima na MCC to mam wyrobione zdanie. Nie zawsze takie końcówki są winą wypalania. U mnie Verbatim na MCC po pięciu miesiącach każdy miał takie końcówki. A płytki na Ricohu są takie same.

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 10.10.2004 o godz. 13:39
slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post