Cytat:
|
Napisany przez Pawel_k
bledne zalozenie ze zawsze kazdy niezmiennie wykorzystuje 100% mozliwosci lacza [czyt ma na 5 komputerach wlaczone wszelkie mozliwe p2p] takze obliczenia o dooope rozstras
|
Kolejne nieporozumienie.
A obliczenia TP, że nowe 1024 jest szybsze niż stare 640 (po przekroczeniu limitu)?
Dopiero po interwencji rzecznika praw konsumenta (w sprawie informowania o tym iż darmowe rozmowy tyczą się tylko rozmów z abonentami TP) na stronie TP można znaleźć informacje o limitach zaraz pod tabelką z prędkościami.
Nie mam nic przeciwko temu, żeby TP wprowadziła nową ofertę z limitami, ale jestem za tym, zeby było to za niższą cenę. Pozwoliłoby to wtedy na korzystanie z tej - wg mnie - rzeczy pierwszej potrzeby większej ilości naszych rodaków, co przyczyniłoby się może do podniesienia świadomości tego narodu i pozwoliłoby się łatwo komunikować.
Ale przez podnoszenie i tak wywindowanych cen?
Na jakimś forum przeczytałem, że na zachodzie (tam też używa się P2P) za cenę naszej NEO 128 można dostać coś około 512 - 768 i to bez limitów. Dlatego uważam, że France Telecom dyskryminuje nas - klientów TP. Ale tak naprawdę, to przed trybunałem powinni stanąć politycy, którzy ją tak późno "sprywatyzowali" i oddali ze swoich państwowych rąk za grubą kasiorę w inne państwowe.
My straciliśmy na tym podwójnie - Przed tzw. "prywatyzacją TP" płaciliśmy wysokie ceny ze względu na monopol, po "prywatyzacji" monopol jeszcze się utrzymywał, a potem niewiele się zmieniło.
Wystarczy porównać sobie ceny usług telekomunikacyjnych w innych postkomunistycznych krajach (czechy, słowacja) Tam zaraz po transformacji dopuszczono konkurencję, która po paru latach stworzyła taką infrastrukturę, jak w krajach rozwiniętych.
Chodzi mi o to, żeby nie robić klientów w balona, nawet tych którzy używają Internetu "nieodpowiedzialnie". Pamiętacie spot reklamowy z filmem, który się błyskawicznie ściągnął?
SZKODA, ŻE PRZEZ NIEKTÓRYCH ZOSTAŁEM INACZEJ ZROZUMIANY