Cytat:
|
Napisany przez Robs
Zrzuciłes zawartość płytki za pomoca DVDDecryptera?
|
Znaczy się tak i nie. Zawartość była zrzucona DVDDecrypterem ale przez inną osobę.
Korzystając z poradnika zamieszczonego na stronie
Robs'a bawiłem sie w dodawanie menu do płytki, ale mam kolejny problem. W Ifoedicie nie mam podglądu!! Wyskakuje mi komunikat (rys. 1). Dźwięk jest odtwarzany normalnie, a wizji nie ma. Na czuja kliknąłem Exit i pokazało mi komunukat (rys. 2). Przechodzę do Ifoedita chcą wykasować pliki (rys. 3), tylko które i w jaki sposób (klikam Delete ale nic się nie dzieje).
W poradniku jest napisane:
Cytat:
|
Napisany przez Poradnik Robs'a
W tym momencie wiemy juz, które pliki nas interesuja, a które z naszego katalogu VIDEO_TS mozemy usunac. Zostawiamy wiec pliki:
VTS_02_x.xxx
VTS_05_x.xxx a takze
VIDEO_TS.xxx oraz dodatkowo
VTS_01_0.xxx (specyfikacja DVD wymaga, aby w kompilacji znajdowaly sie pliki VTS_01.0.xxx)
|
Na mojej płycie jest to (Rys. 2):
Title 1 - Title Set 1 VTS_01_x.xxx
Title 17 - Title set 1 VTS_01_x.xxx
Czy mam wykasować Wszystko oprócz Title 1 i Title 17, czy wszystkie Title tam gdzie nie ma VTS_01_x.xxx??
Może w końcu mi ktoś pomoże bo mam kolejny problem. Zrobiłem wszytsko jak w poradniku, zaznaczyłem aby zostały zgrane napisy tylko polskie (miały się uruchamiać automatycznie) i angielskie. Po pomyślnej konwersji i próbie odtworzenia filmu nie mogę wgrać napisów. Nie mam nawet opcji ich włączenia. Subtitles jest poprostu nieaktywne. Druga sprawa to że jak zobaczyłem podgląd w Ifoedicie to Video_ts.ifo zawiera jakieś ścieżki niemieckie, których nie było w ogóle w oryginalnej wersji. Jak robie podgląd VTs_01_0.ifo to dopiero tam napisy iścieżka którą wybrałem.
Pomocy!!
W Ifoedit, po otwarcie pliku*.ifo i kliknięciu na subtitles, wyskoczylo mi okienko z jakimiś ustawieniami. Nie pamietam tego dokładnie bo już się kładłem spać, ale kojarzę jakieś Normal size i .... Czy jest tam przypadkiem mozliwość ustawienia wielkości napisów, czy jedynie zmieniać ich wielkość mozna poprzez zmianę wielkości bitmap w programie graficznym?