hmm... a kolega jakie plyty testowal? tloczone? dvd+r i dvd-r ? bo ja co do odczytu plusow ani tloczonych nie mam absolutnie zadnych zarzutow- czyta super-ale jak pisalem-problemy ma z czytaniem minusow -moze malo plytek DVD-R probowales-ja mam kolekcje okolo 70 plyt z czego DVD+R jest tylko jakies....10% - no i te 10% czytalo wysmienicie...reszta... ledwo pare plyt bylowidzianych dobrze w napedzie-i to w dwoch napedach pod rzad-fabrycznie nowych...wiec hcyba cos tu jest nie tak prawda? tym bardzeij ze naped zachowywal sie podobnie jak CD-RW lub DVD-ROM Samsunga... jesli ktos mial z nimi doczynienia to wie o co chodzi.. (raz widiz plyte..po drugim jej wlozeniu nie widzi.... lub na odwrot... kilkakrotne wlozona plyta dopiero jest widziana przez naped. Ta tosiba, mimo iz sam uparcie twierdzielm wobec kolegow z serwisu...ze nie-ona napewno tylko obudowe ma samsunga, rzeczywiscie chyba ma cos wiecej z samsunga.
PS: gwoli scislosci.. te DVD-R byly najrozniejsze.. od najtanszych nosnikow po najdrozsze - wiec pomylki raczej tu nie bylo..
PS2: zmienilem sobie po miesiecznych walkach na starego poczciwego LG - wiem ze to nie ejst szczyt marzen ale..przynajmniej mi wszystkie plyty czyta bez problemow.. chyba niedlugo zmienie na Litka bo widze ze wszyscy chwala