Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.10.2004, 10:02   #8
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
nie wiem ile to jest kilkadziesiat - za 3000 SAV'em zabezpieczysz 20 kompow (z haczykiem - licz 150 na dzien dobry i prawie 250 za licencje), ale kazdy sklep Ci upusci przy tej ilowci licencji i to sporo, powinno dac sie dwa razy wiecej
nisko obciaza, ma mozliwosc ustawienie priorytetu skanowania, pod tym wzgledem zarypisty
dodatkowo ma bdb heurystyke, lepsza niz NAV, a ze to produkt symanteca to masz pewnosc ze bazy sa zawsze aktualne i szybko sie pojawiaja
aktualna jest wersja 9
oczywiscie moze dzialac samodzielnie jak i jedna z jego instalacji mozesz ustawic jako serwer i moze ona zarzadzac pozostalymi
jedna instalacja moze obejmowac 180 000 serwerow, a kazdy z nich iles tam stacji roboczych, wiec do wymagan Twojej sieci to az nadto
Ja mam w firmie NAV i nie jest to do końca dobry wybór, owszem bazy są często aktualizowane, wychodzi dużo narzędzi usuwających konkretne wirusy.
Ale sam NAV przepuszcza dużo wirusów i na starszych kompach dosyć obciąża sytem.

imola@interia.pl
imola jest offline   Odpowiedz cytując ten post