Ja mam Litka LDW 451s@832s. Rzeczywiście na pczątku były problemy z płytami DVD, nawet z nagraniem tak markowych nośników, jak Verbatim. Błędy w KProbe na poziomie 1400 PI i więcej.
Po przeróbce na 832s wszystko chodzi idealnie. Nagrnae płytki TDK i Verbatim + i - chodzą bez problemu nawet na nadzwyczaj wybrednym napędzie stacjonarnym LG z 2002 roku, a mój Sony DAV 550s czyta wszystko, nawet badziewne płytki (z wyjątkiem MediaStore - tego syfu nie ruszy).
Co do NECa to ponoć dobre napędy, ale nadzwyczaj słabe w kopiowaniu płyt CD, a zwłaszcza zabezpieczeń (o Safedisc powyżej 2.5 nie masz nawet, co marzyć),a Litek 832 s tnie nawet SF 3.10, chociaż z włączoną korekcją EFM.
Podsumowując zgadzam się z tym, co powiedział Icemac.
Dodam, że jest takie przysłowie kto tanio kupuje to drogo kupuje. Co z tego, ze NEC nagra ci lepiej na badziewnych płytkach skoro za rok będą nie do użytku. Zresztą ktoś z forum już musiał po roku przegrywać na Vewrbatimy kolekcję filmów DVD na płytach noname, bo ścinały się w stacjonarce.
Pozdr.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
|