Cytat:
Napisany przez pawelblu
I coprawda do konca sie z ta mysla nie zgadzam, poniewaz testowanie na liteonie nie daje kompetentnej oceny, to jednak te testy sa fajna ciekawostka i w ramach wlasnych testow i doswiadczen fajnie miec taka zabawke. ZABAWKE - nic wiecej.
|
A ja dalej upieram się i nie mogę się zgodzić.
Już pisałem, że na CDinfo.com zrezygnowano z Kprobe i stosuje się obecnie Plextools. Ale musi być Plextor.
Pozostaje do testów jedynie KProbe i Nero. Nie ma żadnych dowodów, że Litki od modelu 812S zawyżają wyniki. To tylko przypuszczenia.
Wykresy określają jednoznacznie co jest dobre a co złe. To że są różnice w przypadku starszych napędów to normalne i zrozumiałe.
Są lepsze rozwiązania konstrukcyjne, elektronika i oprogramowanie. To dotyczy wszystkich napędów każdej marki.
Wystarczy porównać wyniki np. Plextora 712A po zmianie biosu z 1.03 na 1.05 i jakie duże różnice. I nikt na forum nie mówi, że wyniki są niemarodajne czy zawyżone. Tak faktycznie jest i dotyczy również napędów LiteOn'a.
A to, że różnice jakości wypalania Litka są coraz mniejsze lub w wielu przypadkach lepsze nawet od Plextora to fakt potwierdzony testami i wynikami.
Dlatego dalej będę namawiał do testów i wykresów. Na dzień dzisiejszy to jedyna metoda.
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Jak powiedzial Sobal kiedy rozmawialem z nim ostatnio na gadu, kilka dni temu:
'Ja mam zasade - Nie robic zadnych testow na liteonach'
|
Zachęcam również do testów i porównań. Dobra lektura.
W ocenie końcowej Litka napisane:
Cytat: "Can be used for DVD media error measurements".
Pytam czy to wada czy zaleta ? W ocenie testujących zaleta.
Robić testy jak najwięcej. Bo czytając płytki tylko w napędach możemy lub nie dowiedzieć się jakie dane są zapisane. I nic więcej.