|
Witam wszystkich. Jestem posiadaczem Ricoha 7240A (BOX,firmware-2,02,dołączone Nero 5.5.6.1) x24x10x40 od 2 miesięcy. Miesiąc temu kupiłem szpindel 25 szt. Platinum x24. Początkowo nagrywała x24. Ale teraz tragedia. Prawie zawsze wyskakuje "medium speed error". Zacząłem sprawdzać poszczególne losowe sztuki pod Nero CD Speed i często zaczyna testować CD przy ok. 12x i tak zostaje do końca. Rzadko zdarza się, że test będzie prawidłowy - czyli x16->x20->x24. Ale pomimo tego wyniku (x12) i tak nie chce mi nagrywać - nawet na x4 ! Mój konfig: Duron1GHz/SoltekDRV4/128MB/SeagateBarraquda4-40GB/WinXPPro/Ricoh7240A/MSIGF2MX400
W związku z tymi błędem proponuje abyśmy sie zebrali i wysłali swoje spostrzeżenia do głównego dystrybutora Ricoh na Polskę - do firmy AB (link do niej na cdrinfo.pl). Ponieważ mieszkam we Wrocku mogę sam telefonicznie/osobiście porozmawiać z serwisem i wyjaśnić czy szykowany jest jakiś update firmware'u do naszych nagrywarek likwidujący ten błąd. Można jeszcze o tym napisać do głównej siedziby Ricoh. Co panowie o tym sądzicie - czekam na spostrzeżenia.
|