Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.10.2004, 19:40   #1
ellmo
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.10.2004
ellmo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LITE-ON LTR-52327S wybiórczo wypala CD

Mam LITE-ON LTR-52327S.Moj problem polega na tym,ze moja nagrywarka, ktora kupiłem 3 miechy temu, psuje mi wybiórczo niektore CD podczas wypalania i nie ma w tym nawet zadnej prawidlowosci poniewaz ten sam film raz moze wypalic a za drugim razem juz nie.
Pewne jest jedno
1.Wypalane filmy nie zawieraja same w sobie błędów.Ich oryginalne kopie sa dobre
2.Odinstalowalem i ponownie zainstalowalem Force Aspi 1.7- w niczym to nie pomoglo,niczego nie zmienilo.nagrywarka nadal psuje wybiroczo CD
3.Odinstalowalem i ponownie zainstalowalem podstawowy oraz pomocniczy kanał IDE-w niczym to nie pomoglo,niczego nie zmienilo.nagrywarka nadal psuje wybiroczo CD
4.Nie pomogla rowniez zmiana Nero ze starszej wersji 5.0 na 6.3.0.2 a takze kompletna zamiana oprogramowania z Nero na Astonsoft DeepBurner version 1.1.5.1495.Nie pomogła takze zmiana CD-eków z MEDIA STORE SLIVER Multispeed 4-52x na HAWK CD-R80 Multispeed 1-56x równiez w kolorzez srebrnym.Wiem wiem zadna to zamiana z badziewia na badziewie,ale zawsze to inne plytki
6.Nie mam zainstalowanych dwoch napedow na jednej tasmie.Nagrywarka jako jedyna jest podpieta na jednej tasmie.Reszta wisi na drugiej.
7.Wczesniej korzystalem z HAWK CD-R80 Multispeed 1-56x(złote), DATEX-ów,ACER-ów i wypalalem je bez problemu na Nero 5.0.Pozniej zaczałem korzystac z MEDIA STORE SLIVER Multispeed 4-52x i od tej pory Nero 5.0 zaczal mnie informowac,ze kazda plyte zapisuje w innej predkosci.Raz bylo to 48x.Innym razem 16x.Czasami zdarzalo sie 32x
Zmiany z szybkoscia zapisu pojawily sie takze wtedy,gdy zmienilem nero z 5.0 na 6.3 a takze gdy zmienilem plytki
8.Nie czyscilem optyki
9.Nie zapamietalem doklanej informacji o błedach jakie pojawialja sie po wypaleniu cd,ale raz dotyczyly zlej predkosci a reszta mowila o jakis zlych sektorach.
10.Po wypaleniu nie pojawila sie informacja o fiksacji
11.RATUNKU!!!!!!!!!!!

ps.przyklad wypalania filmow w DEEPBURNER
1. 699MB-wypalil
2. 702MB-nie wypalil
3. 702MB-wypalil
4. 701MB-nie wypalil
ellmo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008