Cytat:
Napisany przez pacardo
Sprawa niby banalna ale od jakiegoś czasu mam spory problem. Kupiłem sobie niedawno sprzęt audio (marantz), no cóż sprzęcik klasa ale niestety nagrywane płyty zaczęły ... skakać. Na starym, starganyn kombajnie wszystko chodziło ekstra. Nagrywam już z najmniejszymi prędkościami, zgrywam nagrania przez EAC (Exact Audio Copy), moja nagrywarka zapisuje w systemie P-CAV. I co? I d..a. 100% nagranych CDR'ów skacze. Jeśli chodzi o CDRW to statystyka jest trochę lepsza bo jakieś 7 na 10 jest OK. A żeby było ciekawiej to mam sporo starych płytek CDR, które o dziwo chodzą bez zarzutu, nawet takie nieźle porysowane tyle, że narywane były 4 - 5 lat temu na innym sprzęcie.
Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Bo ja już wysiadam?
|
pewnie że można przestań wypalać na zwykłych cdkach i kup dla audio!!!!! ważne jest aby przy marantzach innych droższych odtwarzaczach były nośniki audio palone a nie zwykle data owszem przy tanich odtwarzaczach niema to znaczenia ale klasa middle end lub hi end niestety wymaga nośników palonych audio aby nie było problemów middle end dla mnie to np denon dla ciebie będzie to marantz vel philips

to że ci czyta stare nośniki to pewnie dlatego że jest inny lakier inny mniejszy indeks i takie tam pozdrawiam