Cytat:
Napisany przez Robs
DVDShrink tu nic nie zdziała, niestety 
@XCom uzyj VOBRatora do podglądu "warningów",
wtedy dopiero w IfoEdit "Delete playback" właściwego VOB-ID.
|
Hmmmm... a dlaczego nie??
Przed chwilą zrobiłem mały teścik, gdyż trochę mnie zdziwiło to co napisałeś.
Teścik wykonałem na filmie Night of the Living Dead, postąpiłem tak jak rozpoczynający wątek, czyli wydzieliłem sam film. Ma on (ten film) to do siebie, że po wydzieleniu samego filmu na początku są właśnie warningi, których nie da się usunąć bo są w formie subtitli. Czyli otrzymałem dokładnie taką sytuację o której rozmawiamy. Wczytałem to do DVDShrinka i zrobiłem tak jak opisywałem powyżej - i wszystko działa, czyli wycięło warningi.
Zresztą to musi działać, gdyż po prostu ucinasz film - wcześniej wydzielony. Nawet jakby te warningi były w osobnym VOB-ID to co z tego? Ten VOB-ID byłby częścią większej całości tego samego VOBa z filmem - więc cóż za różnica - z punktu widzenia VOBa i naszego? Nie ma różnicy, czy tniesz to czy inne VOB-ID - po prostu ucinasz film, prawda?
Poza tym wykonałem test Vobratorem i te warningi mają to samo VOB-ID co reszta filmu, tzn cały VOB zawiera jedno VOB-ID.
A poza tym gdyby były w osobnym VOB-ID można by je (warningi) wyciąć na etapie wydzielania filmu, gdyż z poziomu IfoEdita masz możliwość odznaczenia nie interesujących nas VOB-ID.
Kurcza, trochę mi głupio, że zadziałało
Pozdrawiam!