tak sobie przegladnalem ten watek i niezly ubaw mialem, w zwiazku z nim kilka konkluzji:
1. tytusdezoo nie jest nowy, ja go doskonale pamietam

2. VIZZARD, Twoj wiersz calkiem na poziomie, gratuluje! chociaz dziwie sie, ze sie wdajesz w takie utarczki z nowymi, przeciez jestes stary wyjadacz, szkoda Twoich nerwow, chociaz podziwiam starannosc w edycji kazdego posta

3. mehowww, nie ma sie co tak unosic, trzeba brac troche z humorem texty innych userow, to nie jest wszystko tak smiertelnie powazne pisane, wiec i czytane powinno byc z mniej sztywmym podejsciem. generalnie uzytkownicy forum cdrinfo nie obrazaja sie na wzajem, bo to do niczego nie prowadzi, zreszta sam widzisz co narobiles ...

4. i na koniec, troche loozu chlopaki, zeby sie tak wqrwiac o to, ktory palnik lepszy?
mnie liteon pali ok, ale wierze ze innym moze palic mniej ok, wierze takze ze plextory i pioneery sa za***iste, ale ja pamietam czasy, kiedy w polszcze malo kto slyszal o liteonie - dostalem kompa od wujka z niemiec, mial na pokladzie za***istego CDka, czytal WSZYSTKO, szybko, pewnie, bezbolesnie, czasem moj TEAC na SCSI (kupiony za 1330 zl) nie widzial wypalonej przez siebie plytki- a ten czytnik zawsze, no i jak w koncu rozebralem kiedys kompa, zobaczylem ze ten cudowny czytnik to niejaki liteon. i od tego czasu nie mam watpliwosci przed zakupem czego kolwiek OPTYCZNEGO
jak przyjdzie czas na okularki (a pewno juz nie dlugo) to tez kupie liteona, bede upgradowal bios stosownie do zmiany mojej wady wzroku
loozoo wiecej zycze i

dla wszystkich lietonTAK i TYLKO_NIEliteon