Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.10.2004, 23:40   #15
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Red face

Cytat:
Napisany przez CIAPEK

(...)
Tutaj stawiam pytanie do jąkających się - czy u Was nadal jest podobnie? Sytuacja nerwowa Was po prostu niszczy?
obecnie ostatnia rzecza ktora mam przy stresie jest jakanie, moze to przeszlo w stres jako taki ktory fakt czasami wbija czlowieka w ziemie

Stef <- nie martw sie chlopie wycwiczysz sie, mnie tez kiedys zzeraly mysli o tym co to ludzie mysla az mi pewna osoba powiedziala ze ludzie na to niepatrza i naprawde its dosn't mater jak to mowia amerykanie

Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Dawno nie miałem doczynienia np. z logopedą, ale wiem że takie spotkanie mi nie zaszkodzi bo może znajdzie się jakiś sposób aby całkowicie wyleczyć tą cholerną wadę.
(...)
ja tam u logopedki bylem dawno temu [wczesna podstawowka] i jedne co od niej wynioslem to stres bo babka niezle mnie nastraszyla :\
niby cos tam zalecila ale te jej metody [wachadelko czy jakos tak] to dawaly zerowy rezultat...
kiedys czytalem ze jakas tam babka z matuszki Rosji ma na to patent ze uczy ludzi jakajacych sie mowic od poczatku [od podstaw] i ze to podobno pomaga

mi pomoglo obracanie sie wsrod ludzi mysle ze dzis jest to o wiele latwiejsze niz pare lat temu [popularyzacja internetu, gg, sms] juz chocby dla osoby z waszej klasy nie jest to dziwne ze sie zacinacie, a gdy sie zatniecie to powiedzienie czegos inaczej naprawde potrafi latwo przyjsc, ja do tego mam dysleksje czyli mialem wogole kiepsko bo ani powiedziec ani napisac ale czlowiek powolutku po kawaleczku dal sobie z tym spokojnie rade.
radzenie sobie z dysleksja to troche jak wychodzenie z okopu na wojnie, tylko ze tu nikt do nas niestrzela jak sobie czlowiek to uswiadomi to reszta pojdzie juz z gorki