Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.10.2004, 19:26   #1
Salem
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.10.2004
Salem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVDReMake - obróbka DVD

Witam
Ostatnio zajmuję sie robieniem kopii zapasowych swoich filmów DVD. Początkowo z orginału usuwałem tylko niepotrzbne napisy i dzięk, potem uruchamiałem Instant Copy i miałem gotową płytkę, ale z czasem zaczęły mi przeszkadzać reklamy, worrningi i niektóre dodatki. Postanowiłem poszperać trochę i znaleźć jakiś program do usuwania niepotrzebnych śmieci z orginału. Znalazłem DVDReMake, z opisu jaki znalazłem na tej stronie wynika, że to bardzo dobry program do takich operacji. Po wgraniu materiału zabrałem się do cięcia. Usunąłem min. początkowe reklamy, warrningi, zbędne napisy, zbedne przyciski w menu itp. Następnie "Export DVD". Cała operacja przebiegła pomyślnie i wydawało mi się, że wszystko powinno grać. Niestety kiedy uruchamiam materiał w PowerDVD okazuje się, że od razu startuje film zamiast menu i tak się zastanawiam gdzie tkwi błąd. Początkowo sądziłem, że może wyciąłem całe menu i dlatego od razu startuje film, ale po sprawdzeniu vob-ów okazuje się, że menu jest, tylko nie stratuje. Przypuszczam, że problem tkwi w pliku ifo., że trzeba go w jakiś sposób zmodyfikować, ale nie jestem pewien, dlatego zwaróciłem się z tym na to forum. Przeglądnąłem kilka wątków na tym formu, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Jeden kolega (MaTyS_72) napisałał, że sobie poradził z podobnym problemem, ale niestety nie napisał jak.

Jeżeli macie jakieś sugestie to proszę i czekam.

Ostatnio zmieniany przez Astafan : 24.10.2004 o godz. 19:29
Salem jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online