Dyskusja: Problem z SDRAM!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.10.2004, 09:47   #12
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
przyznam ze nie wiem co to jest to auto[matic] agp/pci - moja plyta ma agp regulowane osobno a pci ustawione na sztywno - wiec u mnie problem nie wystepuje

w starych plytach najczestszym ograniczeniem podkrecania byla wlasnie szyna pci podkrecajaca sie razem z fsb - jeden efekt tego juz widziales - magistrala pci nie wyrabiala, drugim efektem, nieodwracalnym jest zje.. dysk/nagrywarka - pci nie wolno podkrecac ot tak sobie! a - to ze ktos jedzie na podkreconym kompie rok NIC nie znaczy! nie wolno sie tym sugerowac! kazdy komp jest inny i kazdy ma swoje granice wytrzymalosci - moj proc kreci sie z 1666 na 2300, ale wiem ze sa takie egzemplarze ktore nie wstaja juz na 1900.. taki urok tego sportu

ps. podkrecanie tego sprzetu troche mnie dziwi - wiecej zyskasz dokladajac ramu do 384 albo 512mb niz podkrecajac proca o dowolna ilosc mhz - bo 256 to mogila
ps2. nie mam pojecia jaki sterownik, jakos zgubilem sie w temacie