|
Wiatm
Zrobiłem ten upgrade biosu z 2.02 do 2.08. Przebiegł bez problemu. Nero zauważyło zmianę biosu i w menu info o nagrywarce stosownie poinformowało o tym. Ponieważ nie miałem nic do nagrania, pozostałe płytki do nagrania ze szpindla (11 sztuk - Platinum 700 x24) prztestowałem Nero CD Speed (przed upgradem wynik tego testu pokrywał się z pojawieniem się błędu MSE podczas nagrywania płyty pod Nero -> jeśli CD Speed testował dany krążek tylko przy prędkości x12 na całej długości, to oznaczało, że na pewno wystapi błąd MSE podczas nagrywania, jeśli zaczynał dany krążek od x16 przez x20 do x24 od 1/3 długości płyty, to miałem pewność, że błąd nie wystąpi poczas nagrywania). Z 11 płyt tylko 4 testowały się na x12 -> MSE na pewno wystąpi podczas nagrywania (ale jak pisałem nic nie mam do nagrania narazie, także za jakiś czas poinformuję na 100%). Pozostałe 7 płyt testowały się prawidłowo, czyli x16->x20->x24. Wniosek z tego płynie taki, że u mnie błąd MSE po upgradzie występuje na mniejszej ilości płyt. Za niedługo kupię inne płyty i poinformuję o wynikach. Moją konfigurację już przedsatwiałem w poprzednich postach.
Narazie.
|