|
Dzięki, gallus.
Wyjaśnij mi proszę sprawę tego cra-a. Clone XXL wykrył SD 2.9, więc podmiana anuluje to zabezpieczenie? Bo mam tu wątpliwości.
A jesli dogram do obrazu folder (dodatkowy) z cra-em to przecież dla zabezpieczenia nie ma to znaczenia. A może się mylę?
Pozostaje mi próbowac z CD-RW, tylko że to okropnie czasochłonne - nagrywanie z małymi prędkościami, instalowanie (ok.20 min.) i sprawdzanie.
W dodatku nagrywarka (nowa-Samsung SW252F) nie widziała CD-RW, więc ją reklamowałem i jutro mam dostac nową - ciekawe jaką?
Witam zainteresowanych.
Dopisuję się do mojego wczorajszego postu, gdyż już wszystko wiem.
Dziękuję gallusowi, który wprawdzie nie odpowiedział na moje pytania, ale utwierdził mnie w tym ,żeby próbować "po swojemu", t.j.:
Clony XXL v.2.0.1.5 (stary) wykazał, że płyta nr 1 nie jest zabezpieczona, zaś płyta nr 2 ma Safe Disc v.2.9 (dziwne - podobno powinien być SD3.2, jak donoszono nieco wyżej; podejrzewałem, że mój Clony pomylił wersje SD, t.zn nie rozpoznał wersji 3.2, gdyż jest stary).
Płytę nr 1 nagrałem alcoholem 120% v 1.4.3 b.410, profil normal CD, RAW-DAO z prędkością x10 na CD-RW (stąd ta prędkość), zaś płytę nr 2 też na CD-RW z prędkością 32 (Verbatim na to pozwolił), z profilem SD2, RAW-DAO.
Pełny sukces, zwłaszcza po podmianie wiadomo czego. oraz po wklejeniu No-Cd.
Teraz do rzeczy - piszę to wszystko, bo byc może ta wersja FIF-y jest inaczej zabezpieczona? (SD2.9). Jak widać łatwo ją skopiować - nagrałem następnie tak samo płyty CD-R, z tym że obie z prędkością 32. Potem nagrałem jeszcze jeden komplet na CD-R tak jak poprzednie, z tym że płytę nr 1 nagrałem z obrazu utworzonego za pomocą ULTRAISO doklejając tam to
"coś", No-Cd i key-gen, które miałem wiadomo skąd.
Wszystkie trzy wersje (CD-RW, CD-R i CD-R ze zmienionym obrazem płyty nr 1) sprawdziłem instalując grę od nowa za każdym razem (mnóstwo czasu) aby być pewnym, że jest OK. Pełny sukces.
Grę ściągnąłem z "su-va": "FIFA.2005-RELOADED_(bt-gm)_(EFNet)" z dn. 07.10.2004- podaje wersję (dokładnie, gdyż jest ich tam do licha) dla ew. zainteresowanych.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Ostatnio zmieniany przez marekzi : 29.10.2004 o godz. 22:15
|