Cytat:
Napisany przez nimal
wiem ze niejedna ksiazke napisales w wordzie - sprobuj kiedys OO do tego celu
|
Juz to robilem i skonczyla sie na dodatkowych 2 dniach pracy nad ucywilizowaniem tekstu. Pomijam fakt, ze to co zapisa OO w formacie doc nie dzialalo (na szczescie zapisalem kopie w formacie OO).
Cytat:
Napisany przez nimal
tabele przestawne SA!
|
To doczytaj jeszcze, ze nie da sie zaimportowac tabel z Excela

. Poza tym w poprzednich wersjach tabel raczej nie bylo a przynajmniej nie przypominam sobie tego.
Cytat:
Napisany przez Kristofs
...no i nie ma MS Office eksportu do formatu PDF...
|
Fakt nie ma ale doskonale sprawdzaja sie programy typu PDFFactory i jemu podobne. Zanim napiszesz ze za nie sie placi dodam, ze sa rowniez darmowe odpowiedniki bardzo ladnie dzialajace. Wlasciwie to nawet lepiej dzialaja niz ta opcja w OO. Jak sie tym ostatnio bawilem to ta opcja w OO nie robila klilkalnych linkow w PDF.
Cytat:
Napisany przez nimal
...a 90% uzytkownikow Worda, jak nie 99%, wystraczy darmowy WordPad
|
Zgadzam sie z toba, ze wiekszosc moze spokojnie pracowac na WordPad. Ale prawda jest taka, ze i tak uzywaja Worda i to w najnowszej wersji
Cytat:
Napisany przez nimal
ze juz nie wspomne ze Word nie nadaje sie do nawet glupiego przeklejenia tekstu do edytora html - kupa smieci jest dodawana (brak opcji kopiowania do schowka tekstu bez formatowania!)
|
Fakt kopiuje sie formatowanie np wypunktowanie. Tez mnie to denerwuje. Jednak nie wszystko jest smieciami. Nie wiem czy wiesz ale np znaki " - " jest az 3 odmiany. Mamy zwykly minus, myslnik i lacznik. Roznia sie dlugoscia
Podsumowujac jeszcze raz napisze, ze OO nie jest zly ale nie nadaje sie dla kazdego. 80% zwyklych uzytkownikow spokojnie moze dzialac na OO i nie bedzie miec problemow. Do tego zaoszczedzi kilka zlotych.
Natomiast problem z importem dokumentow MS Office dyskryminuje OO jako narzedzie do pracy w przypadku pozostalych 20% uzytkownikow. Niestety standardem jest Office (@nimal sam pisales ze musisz miec Office bo taka masz prace) i do chwili az bez najmniejszych problemow nie bedzie sie dalo zaimportowac jego dokumentow OO dla mnie sie nie liczy.