Dyskusja: M$ Word
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.10.2004, 11:03   #20
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
wiem ze niejedna ksiazke napisales w wordzie - sprobuj kiedys OO do tego celu
Juz to robilem i skonczyla sie na dodatkowych 2 dniach pracy nad ucywilizowaniem tekstu. Pomijam fakt, ze to co zapisa OO w formacie doc nie dzialalo (na szczescie zapisalem kopie w formacie OO).

Cytat:
Napisany przez nimal
tabele przestawne SA!
To doczytaj jeszcze, ze nie da sie zaimportowac tabel z Excela . Poza tym w poprzednich wersjach tabel raczej nie bylo a przynajmniej nie przypominam sobie tego.

Cytat:
Napisany przez Kristofs
...no i nie ma MS Office eksportu do formatu PDF...
Fakt nie ma ale doskonale sprawdzaja sie programy typu PDFFactory i jemu podobne. Zanim napiszesz ze za nie sie placi dodam, ze sa rowniez darmowe odpowiedniki bardzo ladnie dzialajace. Wlasciwie to nawet lepiej dzialaja niz ta opcja w OO. Jak sie tym ostatnio bawilem to ta opcja w OO nie robila klilkalnych linkow w PDF.

Cytat:
Napisany przez nimal
...a 90% uzytkownikow Worda, jak nie 99%, wystraczy darmowy WordPad
Zgadzam sie z toba, ze wiekszosc moze spokojnie pracowac na WordPad. Ale prawda jest taka, ze i tak uzywaja Worda i to w najnowszej wersji

Cytat:
Napisany przez nimal
ze juz nie wspomne ze Word nie nadaje sie do nawet glupiego przeklejenia tekstu do edytora html - kupa smieci jest dodawana (brak opcji kopiowania do schowka tekstu bez formatowania!)
Fakt kopiuje sie formatowanie np wypunktowanie. Tez mnie to denerwuje. Jednak nie wszystko jest smieciami. Nie wiem czy wiesz ale np znaki " - " jest az 3 odmiany. Mamy zwykly minus, myslnik i lacznik. Roznia sie dlugoscia

Podsumowujac jeszcze raz napisze, ze OO nie jest zly ale nie nadaje sie dla kazdego. 80% zwyklych uzytkownikow spokojnie moze dzialac na OO i nie bedzie miec problemow. Do tego zaoszczedzi kilka zlotych.

Natomiast problem z importem dokumentow MS Office dyskryminuje OO jako narzedzie do pracy w przypadku pozostalych 20% uzytkownikow. Niestety standardem jest Office (@nimal sam pisales ze musisz miec Office bo taka masz prace) i do chwili az bez najmniejszych problemow nie bedzie sie dalo zaimportowac jego dokumentow OO dla mnie sie nie liczy.

BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post