Dyskusja: Uszkodzone palniki
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.10.2004, 23:47   #7
crazy_driver
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.10.2004
crazy_driver zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy Moj pierwszy post :)

Witam,
Chcialem stworzyc nowy temat, ale mam nadzieje, ze nikt nie bedzie mial za zle jesli podczepie sie do tego
Chcialem zapytac jak moge zdiagnozowac czy nagrywarka jest zepsuta.
Sa do tego jakies programy? Jakies metody?

EDIT-------------------------START--------------
No racja jest ze najpierw trzeba przeszukac forum... Zainstalowalem program Kprobe- oto wynik testu jednej z plytek:
http://img31.exs.cx/img31/731/kprobe1.jpg (288 KB)
Ktos moze zinterpretowac ten wynik, bo ja nie bardzo potrafie...
Czy ktos moze mi powiedziec czemu przy testowaniu tym kprobe dioda od nagrywarki sie w ogole nie swieci?

EDIT----------------------------------END----------

Mam dosc popularna nagrywarke - LITE-ON LDW-851S. Kupilem ja kilka miesiecy temu ale w zasadzie za duzo nie nagrywalem. Nagralem, moze z 10 plyt DVD i kilkanascie CD.
Nagrywam DVD tylko na plytach Verbatima 4x i 8x Certified. Glownie nagrywam obrazy innych plyt CD. Ostatnio wrocilem do tych wczesniej nagranych i (o zgrozo) okazalo sie, ze z kilku z nich w ogole nie moge zgrac plikow Na zadnym odtwarzaczu DVD. Plyta sie otwiera, mozna przegladac katalogi, nawet czasami mozna cos skopiowac (np. jeden obraz plyty, a na przyklad pieciu pozostalych nie..) W sumie lekko sie podlamalem.
Nie zmienialem zadnego firmware'u ani nic takiego, no i chyba nic takiego nie bede robil zeby mi sie z gwarancja nic nie stalo.
Prosilbym o jakies konstruktywne i w miare szczegolowe odpowiedzi jak zdiagnozowac problem bo jestem raczej laikiem w tych tematach.
BTW: tak wyglada prakycznie calkowicie zapelniona plytka DVD : http://img28.exs.cx/img28/6222/zd_cd.jpg , wiem ze to moze nieistotne, ale z tego co mi wiadomo to nie powinno byc takiego malego paska jesli plytka jest cala nagrana ? Moze sie myle...

Z gory dziekuje za odpowiedzi,
pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez crazy_driver : 30.10.2004 o godz. 00:56
crazy_driver jest offline   Odpowiedz cytując ten post