Dyskusja: M$ Word
Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.10.2004, 10:58   #31
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez esem
Szukam i nie mogę znaleźć rozwiązania problemu:
Jak wyłączyć w Wordzie (XP, 2003) jego automatyczne formatowanie tekstu, podmienianie czcionek na TNRoman itd. To jego "wymądrzanie się" jest wq...ce.
Które to są opcje (ustawienia). 8 )
Jeśli cie dobrze zrozumialem - chodzi o to, ze wkurza cię po otwarciu nowego dokumentu times domyslnie wchodzacyi potem wchodzacy przy autoformatowaniu Rozwiazanie jest proste - chyba że do konca nie zrozumialem o co chodzi.
Otwierasz pusty nowy dokument - w Formacie otwierasz Czcionka - wybierzsz z listy swoich czcionek co tam chcesz - rodzaj, itd. - na dole klikasz w okienko domyślnie. Zmiany beda dotyczyly domyslnego szabl0nu Normal.dot i od tej pory bedziasz mial swoja czcionke prz otwarciu. Oczywiscie mozna do zrobic dla dowolnego szblonu indywidualnego - mam nap, taki do korespondencji z wpisanymi swoimi danymi> Przy autoformatowaniu bedzie oczywiscie domyslna czcionka szblonu *.dot

Jesli nie o to chodzilo - sorry - widocznie cie nie do konca zrozumialem

sorry - nie cztalem poczatku i posty kristowsa - dlatego powtórzyłem sie.
Ale u mnie to działa - nic mi nie wywala, a przecież ten alt +litera do polskiej czcionki tez naciskam. Po przeczytaniu postu specjalnie wordzika otworzyle i cis tam sobie na domyslnym szablonie normal.dot popsalem właczajac autoformatowanie i jest O.K. Worda mam z Pakietu XP2003 prof - fakt, ze legalnego - ale nie sadze zeby cos to znienialo- jedyna rzecz ktora robilem to zainstalowanie paru poprawek do Office 2003 z strony win Update

Ostatnio zmieniany przez bgn : 30.10.2004 o godz. 11:12
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online