Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.05.2002, 20:01   #4
Kmieciu4eveR
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.05.2002
Kmieciu4eveR w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
...kolega ma TEN SAM SYSTEM (hehe jak myślicie kto mu go skopiował...
mozliwe że to wina płytek,jakaś zła partia albo coć. Ciekawym jest, że dziś wypaliłem 4 płytki pod win XP beż żadnych problemów... a z win98 na razie zrezygnowałem,

...powtarzam - system zawieszał się PO zakończeniu leadina , gdy zaczyna wypalać scieżkę i pojawia się bufor nagrywarki (a u mnie zamiast się pojawić miałęm freeza i pomarańczowe świateło w nagrywarze)

...nie chcę zapeszać, ale możliwe że przełożenie miejscami DVD i CDRW rozwiązało problem - teraz CDRW jest primary masterer a DVD secondary masterem (powtarzam - 2 oddzielne taśmy UATA100)

Inna sprawa, że wypalam z maxymalną prędkością, a zauważyłem, że Platiniumy nie mają "ogranicznika prędkości" (np verbatimy mają do 16X w nero) i może takie palenie to loteria - raz się uda raz nie.... np. jeszcze nigdy nie skopała mi się płytka CDRW (a mam tylko jedną - Liteona HajSpeed i katuję ją cały czas) W sumie to przy cenie 99groszy za płytkę to można jeszcze pogodzić się ze 50% skutecznością wypalania, ale gorsza jest ta niepewność - wyjdzie czy nie...?
Kmieciu4eveR jest offline   Odpowiedz cytując ten post