Drogi czołgisto- dziękuję Ci za adres strony który podałeś, niestety nie znam adresu pod którym zsumowano rady jak udzielać prostych odpowiedzi na proste pytania

a pytanie było proste do bólu - jak zrobić drugą kopię za pomocą programu którym się zrzuciło film na dysk (czyli DVD Shrink)
Jeśli to pytanie wydało ci się naiwne, nieistotne, nędznie sformułowane to przepraszam ale niestety jako nowy użytkownik nagrywarki DVD nie potrafiłem go inaczej sformułować.
Dowiedziałem się z tego wątku na podstawie podpowiedzi oraz własnego doświadczenia że taki obraz wykonany za pomocą DVD Shrinka nie trzeba ponownie zagrywać za pomocą tego programu lecz wystarczy nagrać płytę w Nero korzystając z zakładki DVD video- a jeśli jednak robi się to Shrinkiem to ten program ponownie przepisuje gdzieś obraz który wcześniej zgrał - i to nie jest zbyt ciekawe rozwiązanie
i to jest w miarę PROSTA ODPOWIEDŹ na moje pytanie
za wszystkie rady dziękuję a czołgiście specjalnie dziękuję za interesujący lineczek - zapewne kiedyś korzystałeś czołgisto z rad w nim zawartych
Zabiorę się za poznawanie tego decryptera - może faktycznie jest to najlepszy programik do zgrywania DVD - skoro doświadczeni wypalacze tak twierdzą .
Na koniec całkiem poważnie - ponownie dzięki wszystkim za rady i proszę nie ''sapcie'' tak na nowych i zielonych bo to jest trochę tak jak w przysłowiu :
zapomniał wól jak cielęciem był

Pozdrawiam !