Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.05.2002, 10:48   #9
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Pedros (24-05-2002 23:19):
Co Ty - ZiP - nie ona jedna tego nie potrafi. Są nagrywarki i innych firm, które nagrają, a nie przeczytają.
Na forum już padło takie stwierdzenie "ciekawe, czemu one takie głupie są" (tu pozdrówka dla autora )
Może jednak nie zawsze są takie głupie ;D
Kiedyś nagrałem na 800 dwa filmy (razem 764 MB). Płytka do dziś działa zarówno na nagrywarce (LG CED-8120B) oraz na CD-ROM'ie (LG CRD-8400C). Wszystkie pliki działają poprawnie, można je bezblędnie skopiować na HDD.
Natomiast raz nagrałem jakieś teledyski, razem około 798 MB. Płytka nie działa na żadnym sprzęcie. Gdy włożę ją do napędu, to ten hałasuje jak FDD, warczy na mnie (jest zły), aż w końcu pokazuje się "zawartość" płyty: żadnych plików, objętość - 798 MB. Potem komputer się wiesza.
Sądzę, że gdybyście nie nagrywali grubo ponad 790 MB, to te płytki działałyby na większości napędów. Po prostu nie można tyle danych nawalć, to nie są płyty chodnikowe.