Cytat:
|
Napisany przez Air
Czy mam wykasować Wszystko oprócz Title 1 i Title 17, czy wszystkie Title tam gdzie nie ma VTS_01_x.xxx??
|
Masz zostawić title 1 i 17 oraz VIDEO_TS.xxx i VTS_01_0.xxx
Cytat:
|
Napisany przez Air
Może w końcu mi ktoś pomoże bo mam kolejny problem. Zrobiłem wszytsko jak w poradniku, zaznaczyłem aby zostały zgrane napisy tylko polskie (miały się uruchamiać automatycznie) i angielskie.
|
Nie wiem o jakim poradniku piszesz, ja nic nie pisałem o zgrywaniu tylko danych napisów.
Cytat:
|
Napisany przez Air
W Ifoedit, po otwarcie pliku*.ifo i kliknięciu na subtitles, wyskoczylo mi okienko z jakimiś ustawieniami. Nie pamietam tego dokładnie bo już się kładłem spać, ale kojarzę jakieś Normal size i .... Czy jest tam przypadkiem mozliwość ustawienia wielkości napisów, czy jedynie zmieniać ich wielkość mozna poprzez zmianę wielkości bitmap w programie graficznym?
|
Strasznie namieszałeś, trudno cokolwiek zrozumieć nie widząc jak i co robiłeś. W IfoEdit nie zmienisz wielkości czcionki napisów.
Cytat:
|
Napisany przez prof_
wyszukuje to w Language Menu Unit 1 i tam jest to oznaczone jako
Menu 1 [Root-Menu] (entry PGC) (Programs:1) (Cells:1) (used VOB-IDs: 1)
i kiedy to wywalam przez Delate Playback to przestaje mi chodzic cale menu. Macie jakies pomysly co z tym zrobic??
|
Musze zrobić mały update w opisie 
zerknij powyżej Menu Language Units, powinien sie tam znajdować PGC (program chain) ......... z VOB-ID:1 - na nim właśnie zrób 'Delete Playback'
Cytat:
|
Napisany przez prof_
Otoz chcac polaczyc menu z filmem wybieram IfoUpdate i jako Original IFO
mam wybrac kopie oryginalnego filmu czy ten kodowany w DVD2DVD? Jako
authored podajesz by wybrac kopie filmu czyli mam wybrac ten z menu? I
pozniej mam jeszcze cos zastapic, ale z ktorego katalogu do ktorego?
Program sam zmian nie dokonuje?
??
|
dla 'Original IFO Path' ***8211; wskazujemy VTS_01_0.IFO oryginalu filmu glownego, dla 'Authored IFO Path' ***8211; wskazujemy VTS_01_0.IFO kopii filmu glównego,
Zastępujesz oryginalne ifo, tym utworzonym przez IfoUpdate z końcówką .bak
(którą oczywiście usuwasz).