Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.11.2004, 22:34   #4337
Daniel290
Życie to nie je-bajka

Data rejestracji: 29.03.2003
Daniel290 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Maru22
Owszem, jedyny plus ze zmiany programu EEPROM'u to tylko możliwość wgrywania orginalnego FlashBiosu ze strony Lite'On. Testy nagranych płyt nie wykazują wg. mnie różnicy w ich jakości a FlashBiosy ze strony Codeguys'a nie są gorsze od orginalnych (może nawet lepsze) i poza tym łatwiej je modyfikować Omnipatcherem. Ja już jestem po takich próbach i w końcu pozostawiłem orginalny program EEPROM'u. Próbowałem wszystkie dostępne FlashBiosy i doszedłem do wniosku iż moja nagrywarka 812S chodzi na każdym podobnie dobrze (może tylko te pierwsze były trochę słabsze). Warto nagrywać na płytach lepszej jakości jak Verbatim, TDK, Sony czy Platinum a nie będzie problemu z jakością nagrania. Jakieś małe błędy nagranych płyt zawsze będą, bo same płyty nie są idealne i w swojej strukturze zawieraja defekty, które muszą być korygowane.
Za rady dziękuje ale spróbować i tak musze :d. Taki charakter :cool:
Poza tym gdy bede ze strony litka mógł zapodać nowe biosy to mog tez odrazu do bina sobie wyciągnać i bawić sie do woli a nie liczyć na kolegów i czekać co oni wymodzą.
PS Po walce z vsoe wkońcu udało mi sie poprawnie go instalnąć w spawarce.Dopiero jak zazvaczyłem w ntflash UPDATE BOOT CODE bios wgrał sie poprawnie. Zepsułem cos tą opcją ??