|
OK Robs, właśnie jestem po pierwszych próbach podnienienia przesłanego przez Ciebie pliku IFO. NIestety okazało się, że podmiana nic nie dała, dalej materiał uruchamia się od razu z filmu, a nie jak to jest w orginale od menu głównego.
Nie odpisywałem od razu, bo chciałem się przyglądnąć IFO trochę lepiej i samemu coś wymyslić. W pliku, który mi podesłałeś, "pre command" przedstawia się następująco :
(JumpSS VMGM) Jump to VGM PGC:2
Wczytałem sobie jeszcze orginał DVD do DVDReMake-a i okazało się, żę pod nazwą VGM PGC:2 kryje się reklama, której pozbyłem się w kopii. Dla sprawdzenia wczytałem IFO z orginału do IfoEdit i tam jest ten sam "pre command", który znajduje się w IFO przesłanym przez Ciebie. Wydaje mi się, że dlatego kiedy uruchamiam DVD od razu wskakuje mi film.
Zacząłem próbować samemu wprowadzić jakiś inny "pre command", sprawdzająć wcześniej gdzie znajduje się "główne menu". Znalazłem go w "Video Title Set". Mój wpis w pliku IFO wyglada tak :
(JumpSS VTSM) Jump to titleSet(vts): 1, Tile(ttn): 1, root-menu
Ta komenda pozwoliła mi na start DVD w głównym menu, ale okazało się, że to nie koniec problemów. Kiedy chcę uruchomić "Dostęp do scen", wszystko chodzi ładnie, ale kiedy uruchamiam "Start filmu" to niestety na tym koniec, nie chce się uruchomić.
Dla mnie jest to i tak już spory sukces, ale teraz jak uruchomić film?
Ptysss, rzeczywiście używam wersji 2.2.0, ale tylko taka posiadam. Napewno wypróbuje innych jak tylko wpadną mi na dysk. W dziale "download" widziałem wersję 2.6.0 Trial i nie wiem czy nie mama ona jakiś ograniczeń. Jak ściągne to wypróbuje. Tak czy inaczej dzięki za sugestie.
Mam nadzieję, że za bardzo nie namieszałem
|