Cytat:
|
Napisany przez Zelea
no coz fakt jest taki ze faktycznie mozna przez net odbierac tv... wiec troche racji w tym jest...
|
Ale z tego co tam jest napisane, to chcą oabonamentować równo wszystkich korzystających z INTERNETU opłatą za MEDIA PUBLICZNE!
Nie wydaje się Wam to chore?
Cytat:
|
Napisany przez nimal
jakos nie wierze zeby taka bzdure w tak powarznym kraju przepchneli
|
Poważanym? Wg mnie ostatnio coraz bardziej chorym! Wydatki socjalne przekraczają dochody państwa, rośnie dług, wzrost gospodarczy prawie żaden, przedsiębiorcy z tamtąd uciekają do Polski, a burmistrzowie wschodnich landów klną na kanclerza, który postarał się o populistyczny zakaz pracy dla Polaków na 7 lat. Na dodatek u części z nich wracają sympatie faszystowskie, bo czują się ofiarami II Wojny Światowej. Żeby było lepiej, to wspomniany kanclerz popiera te roszczenia ziomkostw, a do nas przyjeżdża, żeby nam harmonizować podatki.
Sorry, ale moje poważanie dla tego kraju schowało się głęboko już jakiś czas temu.
Cytat:
|
Napisany przez nimal
prawo nie moze zakladac ze wszyscy cos robia, a oplaty moga ponosic tylko osoby z czegos korzystajace (oczywiscie nie dotyczy to polski, gdzie np wszyscy placimy z podatkow na dofinansowanie transportu miejskiego nie korzystajac z tego... albo dofinansowujemy kolej panstwowa... albo tvp...)
|
Ale przy TVP jest jeszcze uzasadnienie misji telewizji publicznej, podnoszenie poziomu kultury (inna sprawa jak to wygląda w praktyce) i posiadając odbiornik telewizyjny jest jakieś 95% prawdopodobieństwa, że ogląda się TVP, natomiast posiadając komputer podłączony do Internetu to prawdopodobieństwo jest minimalne, bo taki komputer może służyć tysiącom celów. To co chcą zrobić niemieckie media w Internecie, to analogicznie mogliby sobie wymyślić np. właściciele Interii, Onetu, WP, czy każdego innego portalu, gdyby tylko mieli odpowiednie zaplecze polityczne i udałoby się wmówić wszystkim Polakom korzystającym z Internetu, że każdy z nich, nawet Ci, którzy tego serwisu nie widzieli powinni płacić jego właścicielom.
Dla mnie jest to chore i już, a co do abonamentu, to wyobrażacie sobie to na rynku gazer? Płacić np. za "Trybunę" abonament, a czytać "Rzeczpospolitą"?
Pozdrawiam.