Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.11.2004, 19:40   #1
Salem
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.10.2004
Salem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Koncert DVD - zacina po każdym utworze

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, a może raczej dylematem.
Koncert - orginał full wypas, prawie 8GB. Zrobiłem sobie jego kopię zapasową, bez wycinania czewgokolwiek chcąc zmieścić to wszystko na DVD+R 4,7GB. Tak jak przypuszczałem jakoś tego nie będzie za dobra i nie myliłem się. Postanowiłem trochę jednak powyrzucać tak aby zmieściło się to na jednej DVD+R. Po kilku zbiegach w DVDReMake-u całość miała ok 5GB, więc lekka kompresja w IC i całość gotowa do nagrania. Pomyślałem, że najpierw spróbuje nagrać to na DVD+RW tak dla sprawdzenia czy wszystko wyszło dobrze.
Okazało się, że na stacjonarnym DVD koncert się zacina, myśle pewnie to wina nośnika (DVD+RW PLATINUM), jak nagram na zwykłej "R-ce" będzie OK, ale zauważyłem, że koncert zaciana się dokładnie w miejscu kiedy jest koniec utworu i początek następnego i tak na całości. Spradziłem materiał na dysku z którego robiłem kopię zapasową i tam jet wszystko OK, sprawdziłem już skompresowany materiał na dysku i też jest OK.
Teraz tak się zastanawiam co może być tego przyczyną, czy jest to wina nośnika DVD+RW PLATINUM?
Ma ktoś jakieś sugestie?
Pewnie i tak poświęce DVD+R i to sprawdzę, ale może komuś przydadzą się odpowiedzi jakich ewentualnie udzielicie
Salem jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online