No to jedynie do servisu. Jeśli jakimś fartem zdarzy się ze komp ja zobaczy sprawdz co nagrywarka robi przy otwartej obudowie po włożeniu płyty (nie patrz w laser). Czy laser probuje coś czytać. Ostatnio przełożyłem laser od YAMAHY 2266 laser do YAMAHA 4001 (nagrywarka ta jednego dnia nagrywała płyty a drugiegu już podobno nie chciała ani zczytać ani zapisać danych na dysk). Te drugą dostałem drogą pocztową od bardzo miłeg Pana który mi ją wysłał. Pierwszą znalazł mój tata na ryku a że wie że lubie się bawić takimi rzeczami (a nuż się coś przyda). Po przełożeniu lasera działa idealnie

oczywiście jak na nagrywarke wyprodukowana w 1997 roku.
Radzę Tobie rozejrzeć się za jakąś uszkodzona nagrywarką oczywiście tego modelu lub niewiele nowszego lub starszego. Może bedziesz mieć szczęście i dorwiesz na Allegro jakąś z uszkodzonym ukłądem scalonym, a działajacym laserem. Zawsze jakaś szansa jest. Możesz rozkręcić CRW i obejrzeć laser ze wsztkich stron oraz udać się do jakiegoś znajomego elektryka. Może zna sposób na sprawdzenie działania lasera. Powiedzienia.